Oferta Biznesowa

11 lip ‘20
12 lip ‘20
  1. Home
  2. Biznes
  3. Oferta Biznesowa

Miejsce stworzone do spotkań

Klimatyzowane, kompleksowo wyposażone sale konferencyjne i bankietowe w obrębie naszego Hotelu pozwolą Ci na organizację każdego typu zgromadzenia bez konieczności szukania niezbędnego sprzętu na własną rękę. W zależności od typu spotkania, możesz wybrać jedną z naszych sal: Diamentową, Dąbrówkę, Mieszko lub Bankietową. Każda z nich posiada standardowe wyposażenie, pozwalające na komfortowe przeprowadzenie spotkania biznesowego: rzutnik, ekran, flipchart z mazakami oraz profesjonalne nagłośnienie.

Cennik wynajmu sal konferencyjnych:

  • Wynajem Sali Diamentowej wraz z wyposażeniem (rzutnik, ekran, flipchart, mazaki, nagłośnienie) - 180 zł netto/h;
  • Wynajem sali Dąbrówka, Mieszko, Bankietowa - 130 zł netto/h.

Poczęstunek dopasowany do Twoich potrzeb

Kompleksowa organizacja wszelkiego typu wydarzeń w naszym Hotelu zawiera również różne warianty poczęstunku dla Ciebie i Twoich gości. W zależności od charakteru organizowanego przez Ciebie wydarzenia, masz kilka możliwości do wyboru. Lunch, przerwa kawowa, a może uroczysta kolacja? Opowiedz nam o swoich potrzebach, a my zorganizujemy dla Ciebie odpowiedni posiłek.

Poniżej znajdziesz cennik standardowych poczęstunków.

Przerwy kawowe

  • Bussines - całodzienna: 20 zł brutto/osoba:
    • Świeżo parzona kawa;
    • Mleko;
    • Selekcja herbat czarnych i smakowych;
    • Cytryna;
    • Woda niegazowana z miętą i cytryną
    • Soki owocowe;
    • Kruche ciasteczka konferencyjne.
  • Francuska słodycz - całodzienna: 28 zł brutto/osoba:
    • Świeżo parzona kawa;
    • Mleko;
    • Selekcja herbat czarnych i smakowych;
    • Cytryna;
    • Woda niegazowana z miętą i cytryną;
    • Soki owocowe;
    • Kruche ciasteczka konferencyjne;
    • Szarlotka 1szt./os.
    • Francuska kremówka 1szt./os.
    • Croissanty 2szt./os.
  • Premium - całodzienna: 32 zł brutto/osoba:
    • Świeżo parzona kawa;
    • Mleko;
    • Selekcja herbat czarnych i smakowych;
    • Cytryna;
    • Woda niegazowana z miętą i cytryną podawana w dzbankach;
    • Soki owocowe 100 % podawane w dzbankach;
    • Przekąski 5 szt./os.
      • Kolorowe kanapeczki na jasnym i ciemnym pieczywie(z salami, szynką, łososiem, camembertem);
      • Różnorodne koreczki;
      • Tortilla z wieprzowiną i warzywami;
      • Krakersy z pastami smakowymi;
      • Satay z kurczaka z dipem czosnkowym.
  • Energetyczny fit - całodzienna: 34 zł brutto/osoba:
    • Świeżo parzona kawa;
    • Mleko;
    • Selekcja herbat czarnych i smakowych;
    • Cytryna;
    • Woda niegazowana z miętą i cytryną;
    • Soki owocowe;
    • Koktajle z owoców sezonowych (150 ml/os.);
    • Fit deser z nasionami chia( 3 rodzaje)- 2 szt./os.
    • Koreczki owocowe;
    • Chipsy warzywne podane z dipem;
    • Warzywne paluszki;
    • Wafle (razowe, ryżowe).

Lunche:

  • 49,00

Zupa: aksamitny krem z cukinii z ziołowymi grzankami.

Danie główne: grillowany filet z kurczaka nadziewany chorizo, kremowe puree ziemniaczane podane z fasolką szparagową i sosem tymiankowym.

  • 49,00

Zupa: bulion z warzywami z dodatkiem klusek ziołowych.

Danie główne: dorsz duszony z rozmarynem i cukinią podany na sałatce z rukoli i ziemniaczki pieczone w mundurkach.

  • 59,00

Zupa: krem z zielonego groszku z oliwą truflową.

Danie główne: grillowana polędwiczka wieprzowa, puree ziemniaczane z dodatkiem musztardy francuskiej, żel z jabłek, pieczony korzeń z pietruszki.

Deser: banan pieczony w cieście filo podany z sosem czekoladowo-imbirowym i lodami pistacjowymi.

  • 59,00

Zupa: krem z żuru śląskiego podany z puree i jajkiem sadzonym.

Danie główne: grenadier duszony z pomidorami podany na sałacie mieszanej w sosie vinegret, ziemniaki z wody otulone koprem.

Deser: parfait z chałwy podany na spodzie orzechowym, żel z malin.

*do posiłków serwowane soki owocowe oraz woda niegazowana z miętą cytryną

Istnieje możliwość poszerzenia menu.

Kolacje bufetowe - cena 59,00:

  • Bufet ciepłych przekąsek (1 do wyboru):
    • Włoskie pierożki nadziewane łososiem przełożone młodymi liśćmi botwinki.
    • Duszony udziec wieprzowy przelany sosem z trawą żubrową podany na miodowej kapustce.
    • Fileciki z kurczaka marynowane w imbirze podana na warzywnym ratatuille z makaronem penne.
    • Kawałki dorsza pod ziołową chrusta podane na warzywach z sosem limonkowo -  cytrynowym.
  • Dodatki ( 1 do wyboru)
    • Kasza pęczak z karmelizowanym jabłkiem i miętą.
    • Brokuły zapiekane z sosem serowym.
    • Zapiekane ziemniaki z kwaśna śmietaną i chrzanem.
  • Bufet zimnych przekąsek:
    • Deska wędzonek ze śląskiej spiżarni.
    • Śledziki z sałatka ziemniaczana.
    • Carpacio z indyka z pieczonymi paprykami.
    • Sałatka grecka.
    • Deska serów.
    • Sałatka capresse z mozzarella i grillowaną cukinią.
    • Masło.
    • Pieczywo.

*do posiłków serwowana woda niegazowana z miętą i cytryną, soki owocowe oraz kawa i selekcja herbat czarnych i smakowych

Kolacje serwowane – wykwintne (do 2-3 godzin):      

  • 60,00

Zupa: krem ziemniaczany z chrustem z szynki regionalnej .

Danie główne: zrazy z szynki wieprzowej z sosem chrzanowym, kluski ziemniaczane, buraczki pieczone.

Deser: sernik na zimno z sosem malinowym.

  • 60,00

Zupa: domowy rosół z makaronem.

Danie główne: sznycel drobiowy z indyka puree ziemniaczane sałatka ze świeżego ogórka z sosem jogurtowo-miętowym.

Deser: szarlotka z lodami waniliowymi i sosem toffi

  • 75,00

Przystawka: tatar z łososia norweskiego z jajkiem przepiórczym, sałatka z rukoli.

Zupa: krem z zielonego groszku z grzankami ziołowymi.

Danie główne: Dzwonek z halibuta, pieczone ziemniaczki, kiszona marchew, sos cytrynowy

Deser: Panna cotta z sorbetem jabłkowym.

  • 75,00

Przystawka: carpaccio z buraka ćwikłowego z twarogiem wędzonym i oliwa truflową.

Zupa: francuska zupa cebulowa z grzanką serową.

Danie główne: confitowane udko z kaczki sos z czarnego bzu czerwona kapusta kopytka.

Deser: strudel gruszkowy.

Zestawy bufetowe do kolacji serwowanej (100,00):

  • Bufet gorący:
    • Duszony udziec cielęcy w sosie kaparowym podany na brukselce.
    • Duszone żeberka w sosie barbecue podane na pieczonych warzywach .
    • Polędwica z dorsza na warzywnym ratatouille.
    • Brokuły zapiekane z sosem serowym.
    • Polskie warzywa z emulsją maślaną.
    • Kasza kus kus w aromacie limonki i chili.
  • Bufet deserowy:
    • Mini deserki z owocami.
    • Cream brulle.
    • Szarlotka z migdałową kruszonką
  • Bufet zimnych przekąsek:
    • Pieczona cielęcina z sosem tuńczykowym.
    • Deska wędlin regionalnych.
    • Pieczony rostbef podany na sałatce z rukoli przelany sosem cherry.
    • Śledzik podany na sałatce z pieczonych buraków.
    • Wykwintny pasztet z kaczej wątróbki.
    • Sałatka z grillowanym kurczakiem.
    • Deska serów pleśniowych.
    • Świeże warzywa okraszone greckim serem feta.
    • Masło smakowe.
    • Pieczywo.

Uroczysta kolacja (139,00)

Przystawka: tatar z wedzonego pstrąga emulsja z jabłka sałatka ogrodowa.

Zupa: krem brokułowy z grzanką ziołową.

Danie główne: podwędzana polędwiczka wieprzowa na karmelizowanych jabłkach, kasza bulgur z warzywami, sos tymiankowy.

Bufet deserowy:

  • szarlotka,
  • sernik,
  • mini deserki.

Bufet zimnych przekąsek:

  • Deska wędlin regionalnych.
  • Łosoś bałtycki marynowany na sałatce z gruszki i selera naciowego.
  • Sery regionalne z konfiturą śliwkową.
  • Wykwintny pasztet z kaczki.
  • Sałatka z młodego szpinaku i sera pleśniowego z orzechami.
  • Babeczki z ciasta kruchego wypełnione smakowymi pastami.
  • Masło.
  • Pieczywo.

Bufet gorący:

  • Policzki wieprzowe duszone w sosie z czerwonego wina.
  • Pierogi z kapustą i grzybami.
  • Żur śląski na tradycyjnym zakwasie.

Nocleg w pięknym i komfortowym miejscu

Jeśli organizujesz kilkudniowe spotkanie, z ogromną chęcią ugościmy wszystkich uczestników Twojego spotkania w naszych pokojach hotelowych. Oferujemy nocleg dla grup powyżej 15 osób wraz ze śniadaniem w formie bufetu:

  • Pokój jednoosobowy 150 zł;
  • Pokój dwuosobowy 200 zł.
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij